Множество нарушения са били констатирани при назначения одит на дейността на

...
Множество нарушения са били констатирани при назначения одит на дейността на
Коментари Харесай

Министерството на икономиката сезира прокуратурата за нарушения на предишното ръководство на „Ел Би Булгарикум“

Множество нарушавания са били установени при назначения одит на активността на „ Ел Би Булгарикум “ ЕАД, оповестиха от министерството на икономикатя. " В резултат на инспекцията са открити редица притеснителни условия, като всички констатации се дават на Прокуратурата за следващи дейности. Паралелно с одита от страна на Министерството на стопанската система и промишлеността, инспекция в сдружението е започнала и от ДАНС ", допълват от ведомството и изброяват детайлности от нея.

Проверката открива, че незабавно след встъпването си в служба, предходният изпълнителен шеф Николай Маринов подписва два нови контракта за доставки на сурово мляко с компаниите „ И.С.А.К.-БГ ” ЕООД и „ Уайт Голд Трейд “ ООД. Те стартират да получават над 70% от всички поръчки на държавното сдружение.

Заложените цени по договорите им са надлежно – „ не по-ниска “ от 1,50 лева без Данък добавена стойност и 1,53 лева без Данък добавена стойност за литър. По информация на Министерството на земеделието, в интервала октомври 2022 година – февруари 2023 година, междинната изкупна цена на литър сурово мляко в района на Враца и Монтана е била сред 1,02 лева без Данък добавена стойност и 1,10 лева без Данък добавена стойност. Това поражда подозрения, че пазарната цена е мощно повишена, а в клаузите на двата контракта има редица неравноправни клаузи, които не пазят интереса на държавното сдружение. Например – заплащанията са напълно предплатено, не са планувани наказания при забавено или неприятно осъществяване и други От инспекцията прави усещане още, че фирмата „ Уайт Голд Трейд “ ООД е учредена една седмица преди сключването на контракта с държавната млекопреработвателна компания,  се споделя в прессъобщение на Министерството на стопанската система и промишлеността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР